29. sept 2009

Ilmselgelt veedan ma tänasegi öö vene keele seltsis.

Kõik on jälle paigast ära :(.

"Kui ootad, et asjad lähevad halvasti, lähevad need halvasti. Kui ootad, et asjad lähevad hästi, lähevad need halvasti."

27. sept 2009

Vel ir laiks.

Laager ja kontsert koos lätlastega oli väga äge (ma ei osand arvata, et lätlastel võib ka ilusa ja kõigeägedama viisi ja sõnadega laule olla, aga ma eksisin). Minu lemmikuks sai mingi "Espalaidu" (?). see kirjutusviis ja pealkiri oli üldse teistsugune, aga see sõna oli sees :D, need sõnad olid niiiiiiiii rasked, pool rida puterdasin ja rea lõpus oleva sõna ütlesin välja (suurem osa eestlasi tegi nii), aga liigutus, mis selle laulu juurde teha sai .. see on üliiii äge. WAF koor tegi "Jahiluba" loo ajal sama liigutust :p. Ja "Üksteist peab hoidma" on ka vägavägavägaväga ilus laul, tõsiselt. Oleks keegi öelnud, et lätlaste sega -, poiste - ja lastekooris on kirjeldamatult lahedad inimesed, siis poleks EstLat projekt mulle algul igav tundunud. Eriti meeldis mulle üks üheksa aastane poiss, kes koguaeg oli eesti keelest nii ekstaasis. Ta vaatas koguaeg väljendeid ja sõnu, mis oli igaühele A4'le trükitud, tähtsamad eesti keele väljendid, sõnad jne. Kui noote otsisime klaveri pealt, siis nad seisid lava peal aka. klaveri taga ja ütlesid: "Tere tibid." , ma vaatasin küll Sa-eisaa-eesti-keelt-osata-näoga :D. Kõige armsam oli see, kui ta näitas näpuga, et me ootaks, tahtis midagi öelda, aga ei teadnud, kuidas, vist. Võttis lehe välja, vaatas ja ütles: "Ma armassstann Sinddd." :D. Ainus miinus on see, et mul valutab pea praegu, juba 3-4 tundi on valutanud ja järgi ei jää :/. Kui ma saaks soovida midagi, ühe soovi, siis ma teaks, mis see oleks. Praegu mu mõttejõust ei piisa, et midagi muuta, nii kahju, kui see ka pole. Homme (täna) algab "Läänerindel muutuseta" lugemine (ma tahan seda filmi uuesti näha, ma ei mäleta sealt eriti mitte midagi), füüsika ja mata tööks õppimine, jube.

22. sept 2009

Ameerika elanikud söövad päevas kokku ligikaudu 20 hektarit pizzat


Kui ma e-kooli vaatan, siis on algus paljulubav, aga see on alles algus. Hetkel ma piinlen vene keele pärast :/ , nagu iga aasta, üritan täna öösel õppimise taktikat kasutada - kui õppida enne magamaminekut midagi, mis on vaja pähe saada, siis jääb see palju paremini ja kiiremini pähe, kui päeval õppides. Ma olen varem ka nii teinud ja vene keeles see toimib - eelmine aasta sain jutu eest viie, mida ma õppisin ka öösel kell kaksteist. Ühiskonna arutlus sai ka tänaseks ära tehtud, ma kardan, et palkade tõusu osas panin ma mööda :D, aga eks näis. Reedel (?) oli matemaatikast kontrolltöö, teadsin juba, et täiesti metsa läheb see, tahtsin täna järgi ka teha, tunni algul sain algse töö kätte, hkhm 0 punkti :D, tänane töö peaksin viie saama, enda arust olid kõik vastused õiged. Loogiline - 0 punktist 17 punktini. Eile oli kehaline: "Jookske soojenduseks .." , "Ühe ringi? Kaks?" , "Ei, kaheksa ringi." , suutsin 2 minutit kiiremini joosta normaalajast, esimene lõpetaja. Olime juba poolsurnud, kui ta ütles, et "Nüüd jookseme 500m aja peale." , jepiii, Margussss. Kui öösel magama läksin, oli juba tunda, et hommikul on jalad valusad ja olidki, tundsin ennast nagu ma oleks 3 päeva järjest betoonil maganud, no ikka julmalt valusad olid :D. Järgmine reede või siis ülejärgmine esmaspäev on õpetajate päev, 2.b on minu ja Kristeli hoole all :p. Ando ei jäta ka peaaegu mitte ükski vahetund mind rahule, arvab, et kui ma õpilasesinduses olen, siis ma pean kõike teadma ja jagama. Kooli sünnipäevaks teeme 450'le inimesele küpsistest tordi :D, kaos vist.
Reedel on laululaager, laupäeval esinemine, õüöä.
Laupäeval oli Kristeli sünnipäev, kõik oli hea, v.a. see, et Alar tahtis rõdult alla visata (peaaegu oleksingi kukkund) ja Hando kiusas ("Kannile laks ja asi korras.") :D. Ma ei suuda enam kuulata: "Tere, mina olen Freeeeed."
Peaks ära mainima, et Võru rannapromenaad on niiiiiiiiiii ilus, no ikka vägavägavägaväga ilus :).
Hetkeks kõik, ahjaa, eile said mu load kuu vanuseks :D.

19. sept 2009

On ka paremaid aegu olnud ..

17. sept 2009

16. sept 2009

Keskmise eluea jooksul veedab inimene magades 200 000 tundi.

Just siis, kui ma e-kooli tahan, ei saa ma sinna, sest näitab, et mul taotlus vms saatmata, tglt peaks automaatselt laskma, vähemalt homme pean ikka oma hindeid nägema. Pole väga hull seis - inka 5, matemaatika 3 :S, tunnikontroll. Jaarma ei oska seletada, 10 tundi ajab tühja juttu, teeb tunnikontrolli ja peale tunnikontrolli seletab nii, et isegi mina saan aru (isegi mina :D). Reedel on kontrolltöö, ei no 5 kukub :D. Ma ei ole ikka harjund, et 4 päeva nädalas on 8 tundi. Kõige hullemad päevad on kolmapäev (siis ei jõua arvatavasti koju, kuna laulmine ka) ja neljapäev (õmblemine siis, ei jõua ka koju :p). Täna oli nii, et 8 tundi, vene keele õpetajaga linna, siis panka, Jukule järgi, ema juurde, koju, ruttu võtsin auto, laulma ja siis alles sain täiesti koju. Harjumise asi :). Kräsupea koogi tegin tänaseks vene keele tunniks, hakkasin kooki jagama, Kristjan andis mingi vene keele lehe, Lepistik vaatas kohe suurte silmadega ja käskis mingi vihiku lehe võtta ikka :D. Olen otsustanud, et arvatavasti võtan üheks koolieksamiks Kirjanduse, Matemaatika on lahtine veel :p. Okei, nüüd vene keele sõnu õppima, ma pean need selgeks saama, muidu läheb halvasti.

13. sept 2009

Pea peksmine vastu seina kulutab 150 kalorit tunnis.







17 päeva veel ja mu blogimine on aasta vana. Päris hästi :).
Reede - tänane möödus Pärnus. Reedel olin koolis 3 tundi (oleks võinud muidugi rohkem olla :D), siis tulin koju, pakkisin põhilised asjad ära. Kella poole kahe ajal hakkasime liikuma. Kes sõitis? Muidugi mina :D. Ei olnud midagi hullu, v.a. see, et isa 'targutas' pidevalt kõrval ja ma vaatasin ühe minuti jooksul 25 korda spidomeetrit (hiljem andis see tunda ka, kui kael oli valus). Jõudsime kohale, panime asjad tubadesse, läksime avamisele, vaba aeg, õhtusöök ja oi kui palju tantsimist :D. Ma üritasin enda toast wifit leida, aga ei õnnetustunud, s.t. õhtul mingiaeg oli väga nõrk levi. Ainult hotelli baaris või siis fuajees (?) oli väga hea levi, sellepärast ma jooksin koguaeg majja ja tagasi, baari ja majja jne :D. Laupäeval panin äratuse 8'ks, aga nagu arvata, ei reageerinud ma sellele. Oli hommikusöök, peale seda läksin emaga kaheinimese rattaga ümbrust vaatama, sõitsime 5km kokku, ei ole palju, aga siiski :D. Peale seda olid igasugused võistlused ja värgid. Hea, et ma jalgpalli mängima ei läinud, see mis seal toimus oli ikka parajalt hull - mängijad ei arvestanud eriti üksteisega, vastane võis kasvõi jalaluu murda, peaasi, et pall väravasse saaks, niiet tõenäoliselt oleks ma surma saanud :D. Põhiline, kes terve päev mul kannul käis, oli Juku, nagu arvata oli :p. Õhtul käisime, mina, Tanel ja Juku, Tervises. Kõik oli väga hea, ainult Juku ei suutnud rahulikult olla. Isegi siis, kui me juba Andropof'is tagasi olime ja ma küsisin Jukult, et kas ta väsinud ka on, ütles, et ei ole, uskumatu :D. Hea aeg peabki alati nii ruttu läbi saama -.-? Hetkel olen kodus ja mul on megahüpersuper külm. Hakkan vene keele sõnade jaoks süsteemi välja töötama, mul on 3 päeva aega, et need pähe saada.

PS: Sammulugeja hakkab koomast taastuma.

11. sept 2009

Pärnu - Andropof'i villas on iseenesest 4 wifi leviala, aga kõrval majades pole mitte ühtegi :D, ilus. Kui väga hulluks läheb, peab baari minema ja juhtme seina toppima, see juhtub umbes tunni aja pärast.

8. sept 2009

Inimese aju lõpetab kasvamise kui ta saab 18-aastaseks.








Ma juba armastan kehalise tundi :D. Näiteks eile, mängisime kolmekümmend kolme (?) kõigerohkem 10 minutit, siis saabusid platsile kolmanda (?) klassi poisid ja ma arvasin kohe, et me hakkame KOOS nendega jalkat taguma. Okei, jaotati ära meid siis, ühele poole läks 2 tüdrukut, teisele 3 (mina olin seal :D). Vaatasime neid väikseid poisse ja üritasime mingi ühise tunnuse leida, et neid mängu käigus mitte segamini ajada. Avastasime, et meie võistkonna poisid olid sinistes riietes (teksad :O, t-särk). Mitte ükski poiss ei olnud kehalise riietes, no nii ei saa ju :D. Üks vastasvõiskonna poiss tahtis teistest erineda - tal oli ülakeha paljas. Pikapeale tundus, et ta tundis ennast nii kõige paremini, mis siis et meil oli isegi tuulekaga külm. Ega me ei pingutanudki eriti mängu ajal, sest me teadsime, kui kõvasti võib üks mänguhasardis kolmandik mängida. Kui pall platsilt välja läks, ei läinud pallile üks poiss järgi, neid läks lausa 6 tükki :D. Põhiline jutt seal platsil oligi: "Löööööö!" , "Võta võta." , "KÄSIIIIIIIIIII!" , "Löö!" , "KÄSIIII." (meie olime vait, nemad karjusid üksteise peale :p) . Me ei suutnud mitte kunagi värava löömises kaasa aidata, sest nii, kui pall väravatsooni läks, võttis väravavaht palli kätte -.- .
Pühapäeval oli vanaema juubel. Ma tõsiselt lootsin, et küsimused, mis traditsiooniks on, jäävad ära, ei jäänud :(. Kui juba uksest sisse läksin, siis vanaisa vend küsis: "Tere, Sina oled see Elisabett jah?" , "Jah, olen." , "Sa täisealine nüüd, ega Sa mehele pole veel läinud?". Siis läks pool tundi mööda: "Nooh, Sa süüa said v?" , "Jah, sain, no kõvasti ikka." , "Ära Sa kõvasti söö, muidu Su mees ei taha Sind." :D. Nii, siis läks veel umbes pool tundi mööda. Läksin korraks vanaemale midagi ütlema, vanaisa vend istub ta kõrval ja küsis: "Tead, Sa oled parajas vanuses ... ma vaatasin, et Sa tegeled nende väikestega koguaeg ... Sul võiks ise laps olla, siis jõuaksid oma emale järgi." , ohvkoors :D, ma väldin temaga kohtumist nüüd. Tglt oli sünnipäev iseenesest hea, v.a. vihm. Elaks ma ka 70 aastaseks :).
Homme on rebaste ristimine - reedel oli tänu vihmale ainult matk. Oi homme nad saavad tunda, mis tunne on olla 'rebane' :).
Eile tegime rahvariietega pilti :D. Pidime kahekümne minutiga riided otsima, need aulasse viima, need endale selga panema, pildi tegema, riided seljast ära võtma ja need raamatukokku tagasi viima - ei, me ei jõudnud 20 minutiga. Täna Silja tuletas meelde ka, et homme on laulmine, me teame seda juba eelmisest nädalast :D. Hakkab pihta - iga kolmapäeval 2 tundi laulmiseks, jess :( .
Nädalas 3 korda on 8 tundi, 2 korda nädalas on 7 tundi, nice. 6,5 nädalat veel, siis saab väimelasse :).


Homme saab rebaste ristimisest pilte.

3. sept 2009

Kirjeldamatu

Kõigepealt olen peaaegu mittekeegi ja nüüd olen korraldajate eesotsas, nice. Kooli on olnud kõigest 2 päeva ja ma ei viitsi enam :D. No pole võimalik, et isegi Matemaatika tundub ebaloogilisena. Vene keele okontsaanie vms on ka täiesti võimatu selgeks saada, no mida, ma ei oska neid hääldadagi, see mulle ei meeldi :(. Eilsest siis - Tunde oli seitse, sinna sisse mahtus ilusti 2 vene keelt, muusika, eesti keel, inglise keel ja 2 matemaatikat (?). Igal vahetunnil käisime Airi juures, ma ei saa aru, kuidas need vahetunnid nii lühikesed on, pmst tormasime uksest sisse, ütlesime ühe lause ja vahetund oli läbi :D. Peale tunde läksime radu vaatama, Parksepast väimelasse on 2,5km, aga rebased kõnnivad pikapikapika ringi :D, edu neile, tglt ka. Siis läksime Kristinaga linna. Jõudsime STOP märgi juurde, kui ta ütles: "Kuule, mis te teete? Te sööma ei viitsi minuga tulla v? Ma ei viitsikodus süüa teha." , ohvkoors me läksime, Katariina pitsa on ikka sama hea, aga see kook ... see kreem rikkus asja ära :(, no ilus oli avastada, et me jääme kontserdi algusele hiljaks, no joppas, Kristina viis Kristeli poole meid, vahetasime riided ja tellisime takso (muud võimalust polnud). Õüöä. Kristi pärast ma libisesin selili, oi kurja, kui valus ma sain, käsi siiamaani natuke valus. GoLive ei olnudki nii hull, kui arvasin, vb liiga palju 12 aastaseid. SMSi trükkimises võistlesin Kristeliga, ma trükkisin ära, kui tema loobus, ei saanud Esimesest tähest kaugemale :D, pidi kirjutama "Lae", ta tahtis L kirjutada, aga L'i asemel tuli koguaeg nr. 5 :D, uskumatu. Kuna ma sain vist viienda (?) koha, siis anti mulle mingi rinnamärk, peale oli kirjutatud 'Suht sebimatu', no mida märki. Siis panime mingile lehele oma nime ja e-maili, selle eest saime valged kindad, ühel kindal oli peal 'silitaja' , teisel 'laksaja'. Mõned autogrammid saime ka. Kristeli poole kõndisime muidugi jala - 3,1km. Tema juures hakkasime kümnendike asendus koolikottidele silte kleepima, 63 nime, joppas :D. Tänane päev oli hullem, kui eilne - 2 matemaatikat ja ajalugu :S. Ma olin juba Malle 'see oli juba ammu teada' ära unustanud. Nagu ikka pmst iga vahetund möödus Airi ruumis. Peale kooli läksime Kristeliga Maksisse, asju ostma, hiljem avastasin, et vabasõit on kadunud, loodan, et bussi jäi, äkki homme helistan ja uurin või peab siis linnavalitsusest uue küsima. Ma eelistan esimest. Käisin Näpustuudios, siis jälle Kristeli juures ja siis tulin autoga koju (kõige korralikum autojuht). Kliister on keedetud, eks näis, kui 'ilus' see hommikul on. Mul pole südametunnistus puhas - kaks korda ehmusin täna, Tuul ehmatas ja Veiko ka, mitte otseselt, aga nad oskasid mõlemad järsku minuga rääkima hakata :D. Kui see rebaste jant läbi saab, siis on natuke rahulik. Järgmine reede on EAKL'i suvepäevad, jaaaaaah, suvepäevad, keset sügist :), sama koht, kus tavaliselt talvepäevad on, korraldajatel on vist väga huvitav.Aitab ka :D, homseni.


L.

1. sept 2009

Kaks võimalust: 1.) Kas ongi nii, nagu arvan või 2.) Ma kujutan seda endale ette.