31. mai 2010

"Pessimist vihkab teisi inimesi, sest arvab, et nad on sama halvad, kui tema." George Bernard Shaw

5 minutit ja maailma lõpp :D. Ma panin kõigest blogi kinni, viieks minutiks. Tegelikult pole mul täna mitte mingisugust vaimu peal, s.t. ma kirjutan võimalikult lühida ülevaate nädalavahetusest. Uma Pido (mulle ei meeldi teine sõna) oli hea, isegi väga hea. Mis siis, et mu kõrval seisis pahur Gerli, kes ei armastanud sõna: "korrata". Rongkäik läks ilusti, sellessuhtes, et pastlad olid ilusti ja kindlalt jalas. Rahvariiete vahetamine läks pmst viperusteta. Pidu läks üleüldse väga hästi, v.a. see, et me jõudsime 2 korda peale 20min. seismist aru saada, et pole õige koht, kus talongidega süüa saab, s.t. 2 pikka järjekorda. Õnneks õnn naeratas meile ja õiges kohas me ei pidanud järjekorras seisma :). Täna koristasime autosid (mina ja Caspar :D). Caspar koristas mazda, suuuuuuuur tänu Sulle :D. Õhtul tegin rabarberikoooooooki, nämm nämm & nüüd tuli meelde, et mul on 3 kaneelisaia ja jogurt kotis (hommikuks on see ununenud) :D.

28. mai 2010

"Ihad ja soovid peavad lähtuma mõistusest" Cicero

Kahju on vaadata, kui inimesed muutuvad. Vähesed muutuvad paremaks. No mitte otseselt paremaks :D (vaimselt, I mean). Mitte keegi ei saa öelda, et ei ole muutunud, kui ma isiklikult tajun ära, kui inimene on tema ise. Ma vihkan inimesi, kes tahavad ja teevad ennast paremaks, olgu selleks välimuse muutmine, kõnepruuk või käitumine. Viimaselajal on mul olnud kokkupuuteid inimestega, kes otsivad endale kedagi, samas pole üldse mõistust või ei mõtle tagajärgedele. Kui inimene otsib endale Õiget, siis peab ta valima ühe. Mõistusevastane oleks öelda kümnele inimesele: "Sa oled minu jaoks Õige.". Seda peab ütlema ühele, erilisele ;). Mulle ei meeldi mitte kunagi, kui inimene tahab olla ideaal, kasvõi minu jaoks. Minu silmis pole olemas ideaali. Minu silmis on nn. hingesugulane, mitte otseselt, aga siiski. Hingesugulane - inimene, kes saab aru, "loeb mõtteid", ei tee ennast atraktiivsemaks. Mõtete lugemise all ma mõtlen seda, et oskab õigel ajal õigetest asjadest rääkida. Nt. kui ma läätsekonsultatsioonis käisin, oli arstiks ülimegasuperhüper tark naine. Mina istusin, kuulasin. Tema rääkis. Kui ma mõtlesin: "Ei tea, kas läätsedega ujulas võib käia?"...2sekundit peale mõtlemist hakkas ta rääkima: "Tegelikult ei tohi läätsed kloorise ja soolase veega üldse kokku puutuda...". Konsultatsiooni lõpus olin ma täiesti hämmingus. Ta tabas mu mõtted, ilma, et ma neid avaldanud oleks :). Eile proovisin esimest päeva läätsesid. Oli 2 võlulauset, mis aitasid läätsed kiiresti silma saada :D. "Kui Sa silma ei lähe, oli see ost mõttetu." & "Ma teen kohe Kräsupea siis.". Kes ütles, et läätsed sõna ei kuula :D? Mina mitte. Äravõtmine oli minu jaoks piin. Ma ei uskunud, et nii piin olla võib. Kui läätsesid kiirelt silmast ära ei saa (loe: vähemalt 1minutiga), hõõrub silmad väga ära, mina nt. hõõrusin, mis pole tore. Nüüd ma näen ilmselgelt nr.2'ga tark välja :D. Homme on pidu, uma pido. Ma tõsiselt loodan, et: 1.) ei saja vihma; 2.) rahvariiete vahetamiseks jääks piisavalt aega; 3.) sääski poleks palju. Alar tuleb homme oma kahe turvanaisega :D, see võib kena vaatepilt olla. Ta on üleüldse täielik jobu. Endal on miniminiminimini maja ja kutsus 2 tüdrukut enda juurde, omg :D. Mul on uus sõltuvus - playray supermullimäng. Täiesti metsas, kui vihaseks see ajab vahepeal. Mul on 8 palli järel, mängulaua pallid on peaaegu otsas ja siis tuleb pall, mis tekitab viis erivärvilist palli, omggggg või on pall kuskil x-kohas, kuidas saab nii ebaõiglane olla :(. Mainiks ära, et mul on SUUUUUUUUUUUUR lemmik - Declan Galbraith. Mul ei ole sõnu :D.

25. mai 2010

Täiesti metsas. Sellel aastal valib Nopri letti asendaja mingi Margus, kellele kuulub lihalett ja see hoone, kus Nopri pesitseb. Algselt valib ta asendaja nende hulgast, kes saatsid CV ka lihaletti kunagi. Kui nende hulgast sobivat pole, paneb ta lehte kuulutuse (alles siis!!!!!!). Mu elu on läbi, omg :(((

24. mai 2010

Puhkus otsakorral

Mu selg...see on parem, palju parem. Üks öö pidin magama kõhuli, edasi sain ilusti külje peal magada, selili, ühesõnaga - igas poosis. Ega ma enam nii kergelt muru ilma kaitseta ei niida :D. Mu suur unistus täitus - ma sain laupäeval käia saunas, seltsiks 2 higist meest, see tähendab seda, et ma sain teada, millest mehed saunas räägivad, kuigi et täit tõde teada, pean veel vähemalt 3-4 korda saunas viibima, ofkoors, et seltsiks mehed, mitte mees. Seda, "millest mehed saunas räägivad?", ütlen ma eksperimendi lõpus. Üleüldse on mul mingi eksperimendi hooaeg, mis on iseenesest põnev - see tähendab uute asjade katsetamist. Hetkel on käsil jäätise-, burgeri-, mehed-saunas -ja uute kohtade eksperimendid :). Laupäevane Tartu oli edukas. Saak oli ilus ja ma sain järjekordselt kinnitust, et mulle sobib "põrsas kotis" ost. Mulle pole eriti mitte kunagi meeldinud riideid ostes neid proovida. Enamus oste on lõppenud mitteedukalt. Kui ma valin riideeseme välja, võtan suuruse ja ostan ära, avastan kodus, et ost on olnud edukam, kui iial varem ;). Lõpupäeva kingadega ma muidugi nii ei saaks teha :D.
Viimane nn. puhkusenädal enne viimast eksamit. Täna läks töö peale (õnneks möödus tööpäev kiirelt). Homme läheb rahvariiete + võib-olla rabarberikoogi peale. Kolmapäeval on hullult asjaajamisi linnas. Neljapäeval on õmblemine. Reedel on Mõnistesse minek. Laupäeval on Uma Pido. Pühapäeval...pole midagi vist :D. Mingilmääral ma isegi tahaks juba konsultatsioone, siis saab eksam kiirelt läbi, loodan, et edukalt ja edukamalt, kui matemaatika (:/). Peale eksamit algab nn. puhkus. Sellel nädalal, s.t. kolmapäeval loodan tööasjus midagi teada saada, loodan, et positiivset.

22. mai 2010

Palavus

Palavus on tappev. Minu mäletamistmööda on see kestnud vähemalt alates kolmapäevast, tegelikult võib teisipäeva ka sisse arvestada. Mina, kui nn. luikinimene (loe: inimene, kes ei meeldi päikesele) suutis ennast eile täiesti ära põletada. Selle kohta on üks tark lause: "Ükski heategu ei jää karistuseta.". Nimelt, ma niitsin muru, kusjuures päris palju ruutmeetreid. Mingil hetkel ma sain muidugi aru, et murutraktori peal istumine on valulik, aga siis oli juba hilja. Õhtul oli ikka päris piinarikas olla :D. Kõigil, peale minu, oli toas väga kuum, palav vms, ma olin päevituste peal, sest ma ei saanud pluusit selga panna (proovisin, aga enam ei proovi ka). Öösel magasin ka väga teistmoodi ja huvitavalt :D. Hommikuks polnud selg enam nii hull, kuigi näha oli, et tänagi ei saa ma midagi eriti selga panna. Õnneks tuli mulle meelde, et mul on riidekapis üks pluus, millel on pool selga paljas (täpselt suveks :)). Käisin Võrus, ostsin uue päikesekaitse kreemi (eks näis, kuidas mõjub) & nüüd tartu, tsauh.

20. mai 2010

Pikk puhkus

Jällegituleb üks postitus vabast õhust. Ma kavatsen siin istuda vähemalt 14.45'ni. Kirjeldamatu tunne, kui päike paitab selga. Linnud laulavad. Ümberringi on vaikus (v.a. Sky Plus + naabri vaibakloppimine). Sellised ilmad võiksid iga päev olla, Ma oleks kahe käega poolt. Kui aus olla, siis olen ma sellest nn. puhkusest tüdinenud, liiga pikaks läheb vist. Tahaks juba oma saatust teada, nii lõpetamise kohta, suvise töö kohta, kui ka edasiõppimise kohta. Ootamine on peavalu tekitav, aga ega muudmoodi aeg niikuinii ei kiirene :D. Enne sirgendasin ja sirgendamine jõudis selleni, et mul on mõned lokikesed nüüd (selle süül ma hakkasin enda juukseid armastama :D). Tegelikult on see nädal päris üles ja alla läinud, niiet tavapärasele rahakulutamisele ma vihkan seda. Järjekordselt ma vihkan Võru(t), sest mitte kuskil pole normaalseid teksaseid. Enamus kohtades on teenindus ka -11111111 (käige koolitustel, pliis). Kõige naljakam oli see, kui ma Juku batuuti "lukutaha" panin. Tavapärasele hüppamissoovile ta oli meeleheitel. Eile tegin rabarberimuffineid, väga väga head said, aga sellise hea ilmaga ei taha ma mitte üldsegi midagi küpsetada. Kolm päeva, kui mul netti polnud, suutsin ühe raamatu läbi lugeda. Ma tahan nüüd seda raamatut, mis on inglise keele õpetaja käes & mis räägib lapseröövist. Ma tahan Helga Nõu (!!!!!!!) uut raamatut. Järgmine laupäev on Uma Pido. Nagu ma eile aru sain, tuleb raske töötegemine. See tähendab seda, et ma pean välja mõtlema, kuidas ma rahvariideid vahetan (selleks on aega mingi pool tundi võib-olla). Igastahes tuleb väga raske pidu (Põlva lauluväljak on 2 korda väiksem, kui Võru lauluväljak).
Hetkel hakkan asjalikuks, ma arvan. (Jah, ma olen selline inimene, kes ei viitsi vanematega kaua vaielda :D)

15. mai 2010

Päike :)

Viimased paar päeva on päris kenad ilmad olnud. Tegelikult oli eile kõige parem ilm, aga siis ma muidugi pidin pool päeva Võrus viibima ja koju jõudsin natuke enne kolme, s.t. põhiline päikesesoojus oli kadunud. Panin päevitused selga ja hakkasin kolme tooli + lauda nn. lakkima. Päris kaua kulus aega - 2 ja pool tundi. Tänaseks on aiamööbel maja ees (seal, kus eelmine aastagi) ja nii mõnus on siin lihtsalt istuda (see varjutab kaua magamise). Eile käisin Jukuga rattaga sõitmas - Väimelasse ja tagasi. Minu jaoks on see väike maa, aga Juku on 6. aastane ja ta oli nii tubli. Peale Väimelasse sõitu läks ta veel Mona, Annely & kaksikutega umbes kolme kilomeetrisele ringile. Täna ärkasin kell üheksa, Kauri ja Juku olid juba ärkvel (nagu alati). Tavapärase 45. minuti asemel sõitis Boris siia üle tunni aja & ta suutis üks kord leida mu maja Parksepas. Küsis sealt isegi mind :D, vastuseks sai: "Liisu on Londonis.". Suure pingutuse peale ta siiski jõudis ta siia. See oli tegelikult ikka suur saavutus. Enne määrisin Jukule ja Kaurile päikesekreemi ka. Ise naudin vahelduva pilvisusega ilma & muusikat. (Aitäh S. Tobreluts, et wifi mast kuuriotsas on)

12. mai 2010

3 päeva trippi.

Emadepäev. Möödus päris hästi. Ma sain mingi 5tundi magada, kui Mona 8.39 üles ajas. Tort ei olnud nii, hea, kui lootsin. Hetkel on suur ootus ja lootus, rabarberite suhtes. Mul on retsept juba välja valitud ja see tekitab täielikult nostalgia. Rabarberikook oleks nö. lohutuskook emadepäevaks aka emadepäeva afterparty :D. Tänaseks olen 3 päeva nn. trippinud või tegutsenud pidevalt. Esmaspäeval sain matemaatika tulemuse teada. Polnud pooltki selline, nagu olin arvanud või lootnud, aga kõige halvemini ei läinud ka. Pärast läksin Alari poole, vahvleid küpsetama. Üle pika aja, siis olidki need kolme päeva peale kokku kõige paremad vahvlid. Eile käisime temaga trippimas :D. Põlvas & Taevaskojas. Burksi sõime, samal ajal mõtlesime esmaspäeval tv3'es nähtud dokumetaalfilmile, mille sisuks oli rämpstoit ja suured inimesed. Nagu Alar ütles, "kõndisime valesti eksisime ära" :D. Taevaskojas oli nii ilus kosk (loe: olime lummatud), et kõndisime valele poole, s.t. üle saja trepiastme ja 2km. Mingil hetkel saime aru, et liiga tihedaks läheb mets (mis siis, et teerajad olid ees) ja keerasime otsa ümber :D. Pikk kõndimine ja vaev tasus ikkagi ära. Saime palju palju rääkida ja mul oli viimane tilk vett veel pudelis, kui me leidsime allika, mis oligi mul õigesti meeles :). Tegelikult veetsime Taevaskojas kena 2-3 tundi, aga see oli seda väärt. Minu juurde jõudes tuli hullumeelne idee hakata grillima :D, grillisime kanašašlõkki. Edasise õhtu märksõnadeks oli: Kristel, pirnid, pankrot, autohindamine, imestus, Anti, monopoly, "Ürgmees", õlivahetus, ema solvumine, tuim olek, Lada, Veiko, bass (:D). Täna läks muidugi kergemalt. Tegime vahvleid, rääkisime, plaanisime ja "päevitasime". Õhtul käisin laulmas, polnud väga hull. Johanna telefoniga mängisime, mingi spordimäng. Kui ma teistes alades arenesin, siis teivashüpe (?) oli täielik feil mul :D.
Homsest hakkan tublimaks ja töökamaks.

9. mai 2010

Emadepäeva eel

Kell on 3.03. Teoreetiliselt peaksin ma magama, aga nagu näha, ma ei maga. Ma ajan selle pinge süüks - matemaatika koolieksami tulemuse saan alles esmaspäeval teada ja emadepäeva supertordi tulemust näen alles hommikul (sinna on ligi 6 tundi!!!!). Ma mäletan, et kui emadepäeva tort oli mul enam-vähem valmis, s.t. ainult kaunistamine jäi teha, aga selleni oli vähemalt tund aega, olin ma valmis lihtsalt magama jääma. Hakkasin kaunistama, Alar helistas. Andis märku, et ta on Võrus. Kõige loogilisemana oskasin ma välja pakkuda seda, et nad (tema ja Hendrik) tulevad siia. Hendrik tahtis niikuinii sauna (kuigi tal oli kodus ka võimalus käia :D). Väga hea oli üle pika aja Alariga lihtsalt maast ja ilmast rääkida. Tegin võileibu. Nende poolt oli meekook (ma ei pidanudki küpsetama rohkem :D). Omapoolne magustoit oli mul jäätis, isetehtud jäätis. Juku, kui söödik ootas juba pikisilmi. Samas nad ei suutnud ära imestada, et see on ISE TEHTUD jäätis (kondentspiim ja vahukoor). Võib-olla ma olengi vahukoore vihkaja, aga minu jaoks oli see jäätis liialt magus, kuigi küpsiseline ja maasikaline täidis sobis väga hästi sinna. Järgmine kord, kui ma jäätist teen, panen täidist rohkem :). Ainult minul tuleb hea idee minna kell kaksteist öösel postkastist ajalehti otsima. Avastasime, et määdi supertuled paistavad isegi 10-12km kaugusele taevasse. See otsimine venis meil siiski pikaks, seejuures meeldivalt (õues oli soe ju;)) sest ma pidin Hendrikule rääkima, et elus on ka palju tähtsamaid asju, kui magamine ja söömine. Tegelikult oli see üpris hea idee (filosofeerimine + jalutuskäik), sest kahju ma sellest ei saanud. Minu juurde jõudes saime paar kaardimängu teha, kui meil (õigemini Alaril) sai Hendriku tahan-koju-magama-ja-emme-kaissu-nurumisest küllalt ja nad läksid koju :p.
Täna, hommikul kella kuue ajal saab 6 aastat sellest, kui pimesool tõsiselt tunda andis.

PS: Mingi 2 päeva tagasi nägin unes, et ma magasin Selgeltnägija-Indekuga (wtf :D!!!!)

4. mai 2010

kuu aega puhkust.

Suurem õudus on läbi. Kuu aega peaaegu puhkust. Loodan, et kirjanduse eksam tuleb enam-vähem sama loogiline nagu matemaatikagi. Matemaatika polnud (Caspar) raske, aga eile olin ma ikka päris närvis, peaaegu terve päev :D. Ülesandeid oli 6, täielikult lahendasin nendest 5, nagu arvata oligi, oli suurem peavalu nelinurkne püramiid. Selle ülesande lahendasin poolikult ära (loe: nii palju, kui oskasin). Ennustada ei oska, aga loodan nelja saada, samas kes siis viite ei tahaks (püramiidi ülesanne oli 10p :S:S, 45-50p hinne 5 :/). Loodan kahe nädalaga matemaatika tulemuse teada saada (aastahinne tuli viis ju :)). Eile õhtul läksin juba pool üksteist magama. Nii, kui une pealt miski meelde tuli, võtsin vihiku ja vaatasin valemi üle. Öö oli veel jubedam. Eile käisin Tartus, lõpukleidi pärast (ei käinud isegi konsultatsioonis). Mul vedas, ma sain kleidi juhuslikult Tasku (Caspar) Sixtinast, täpselt sellise, mida ma unes (Caspar) nägin ja milles ma ennast hästi tundsin, juba proovikabiinis. Edasi keskendusime Anne lõpukleidi otsingutele. Apppppiiii, kui jube see oli. Ta pirtsutas pmst iga kleidi (Caspar) peale, samas ta ei saanud aru, et kleidid on tehtud 0 suurustega inimestele. Lõunakeskuses tegime 10 tiiru peale :D. Mul oli mega suva, istusin iga poe proovikabiini pingile ja korras. Igastahes leidsime kleidi (jumal tänatud). Kingi otsisime ka, aga ma ei panustanud eriti sellele, sest kingad saab hiljem osta, kleidi ülemise osa ka (jaa, see on üli tähtis detail :D). Öösel olin pool magamata, sest mu mõlemad jalad tegid põrguvalu (Caspar). Unenägu oli ka ulmeline, see oli segu kohupiima (Caspar) koogist ja matemaatikast (sõna otseses mõttes)- võite arvata, milline see välja nägi :D. Samas hommikupoole nägin unes, et elasin veel linnakorteris ja läksin matemaatika eksamile ilma kalkulaatorita, armas. Ma ei vaadanud isegi kella, kui ma suure valu peale otsustasin oma laualt 2 ibumax'i võtta ja need koos veega alla neelata. Hommikuks oli valu igastahes läinud, win.

*Ma mainisin Casparit 5 korda - ole õnnelik nüüd.

1. mai 2010

Null on ainuke arv, mida ei saa väljendada rooma numbritega

Mul on hetkel ülim väsimus ja ilmselgelt ajan ma selle kevadväsimuse või siis vähese magamise süüks. Võib-olla pole mu mõtlemine just kõigeparem hetkel, aga mul on täielikult pühapäevane tunne, kuigi jah, enne oli palju suurem pühapäevane tunne. Homne päev on mul täielikult planeeritud - seda tegi matemaatika. Teisipäeval on kauaoodatud (või siis kardetud) matemaatika koolieksam. Ma usun, et see ei valmista mulle suurt peavalu, kui lahendatud ülesanded eksami ajal silme ette tulevad, k.a. püramiid. Loodan kõige paremat. Ühiskonna eksam läks isegi täitsa hästi, pika, aruka ja kiire mõtlemise järel otsustasin, et teen arutluse pärast ülesannete tegemist. See oli ülimalt arukas ja mõistlik otsus - arutluse teemaks sai "Aktiivsed kodanikud - ... ja toimiv ühiskond" (arutluse teise poole esimest sõna ei mäleta) ja see valmis umbes poole tunniga (?). Lasin arutlusest koopia ka teha, õpetaja luges läbi ja andis omapoolse hinnangu. Ütles, et väga hästi tehtud arutlus - näited olid olemas, sõnastus hea jne, ennustas umbes 13-14p/20p (seal on paljupalju rangemad hindajad). Kirjandi hinnangu sain ka õpetajalt teada - "Päris kenasti tabatud teema! Näited olemas. Kohati on natuke keeruline sõnastus". Loodame nüüd koos, et minu kirjandit satub lugema inimene, kes arvestab silmaringi :). Eile, ehk 30. aprill - seda päeva ma ootasin alates 9. aprillist, siis kui minul ja Kristelil tuli idee aprillinaljaks. Nagu tõestas eilne päev, said peaaegu kõik šoki, samas, see oligi nii mõeldud :D. Kõik nädalad lähevad superkiirelt, mis pole muidugi väga halb, aga mul on nii palju teha - pärast matemaatika eksamit pean hakkama õmblema & raamatuid lugema...laulmine ka.